Internetts fremtid i fare! (Nettnøytralitet)

Dagbladet forteller at telenor har kommet med fremspill ovenfor youtube og andre nettsider om at de vil ha betalt for at brukere skal få tilgang. Dette er desverre ikke en mentalitet (sinnsykdom?) som telenor innehar alene. De er en liten brikke i et verdensomspennende kamp om noe som kalles nettnøytralitet.

Internett har blitt slik som det har blitt idag på grunn av at datatrafikk behandles likt. Det er dette som har gjort innovasjon mulig, i praksis derfor vi har tjenester som youtube idag. Hva med morgendagens nye tjenester? Hvordan skal gründerforetak komme seg opp hvis internettleverandører skal ha betalt for at brukerne deres skal ha tilgang.
Husk at selv om google-eide Youtube helt sikkert har råd til å punge ut idag, så var også youtube en gang i sin spede barndom. Hadde slike begrensninger vært tilstede da hadde det ikke hatt livets rett.

På engelsk har de et utrykk som heter “a slippery slope” , som i praksis betyr at når en først beveger seg i en retning så skal det lite til å fortsette, ett skritt om gangen.
Hypotetisk sett: etter noen lønnsomme år med å ta seg ekstra betalt fra nettsider hva vil stoppe teleleverandørene fra å snu seg og bruke samme mentaliteten mot internettbrukere?
Si at youtube gir etter og betaler telenor, mens vimeo (en annen videotjeneste) nekter. Da vil telenor kunne si, “vel, hvis brukere vil ha tilgang må de betale for det”.

Se for deg et internett som likner mer på canal digital abbonnementet ditt, der du betaler for “pakker” som gir tilgang til grupper med nettsider. Er dette en fremtid vi som brukere ønsker? For meg så høres dette ut som et mareritt!

Få myndighetene til å gjøre jobben sin her å lage lovverk som setter en stopper for internettleverandørenes griske planer og beskytter nettnøytralitet i sin helhet!

Link til Dagbladets artikkel:
http://bit.ly/dXoDAW

Advertisements
This entry was posted in Teknologi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s